Erdő épült a vadászati kiállításban

szept 3, 2021

Megnyílt a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon kiállítás a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A kiállítás installáció tervezője Czeglédi Lajos kollégánk volt, aki egy igazi erdőt álmodott meg a szalagszerű vitrinsorok mentén. A megvalósításban cégünk, a Salisbury Régészeti Építészeti Kft. együttműködött a nagy szakmai múltra visszatekintő Tranzorg Kft.-vel, akik a kollégánk által álmodott terveket megvalósították. 

Megnyitotta kapuit a napokban a Vadászat és vadászfegyverek Magyarországon tárlat a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A kiállítás az „Egy a természettel” Vadászati és Természeti kiállításhoz kapcsolódik. Ennek a monumentális és elképesztő hangulatot biztosító tárlatnak a megjelenését Czeglédi Lajos diplomás iparművész tervező álmodta meg, aki 20 éves tapasztalatát és a kiállításokra való rálátását egyfajta kortárs művészeti alkotásként teljesítette ki a tárlatban. A Magyar Mezőgazdasági Múzeum historizáló impozáns belső tereibe szalagszerű vitrinsorokat képzelt el, majd valósított meg. A régi és a modern kapcsolatát harmonikusan, a térbe tökéletesen illeszkedve alkotta meg.

A kiállítás tematikáját lineáris kronológia szerint építették fel, tehát a látogató idő rendben a honfoglalástól kezdve egészen napjainkig megtekintheti a vadászat tárgyait, módszereit, elemeit.

A tervező éppen ezért gondolt egy merészet és egy szimbolikus erdőt épített fel az épület belsejébe, amiben egy hosszú vitrinsávon keresztül viszi magával az érdeklődőt.

A terveket azonban meg is kellett valósítani. Ebben a nehéz, ámde örömteli feladatban a Tranzorg Kft. vállalt szerepet, akik mindössze másfél hét alatt építették fel a monumentális, 20 köbméternyi fából megalkotott installációt.

A  tervezéssel együtt mindössze szűk két hónap alatt megvalósított tárlat másfél hét alatt épült meg a Magyar
Mezőgazdasági Múzeumban, amit közel 70 méter hosszú vitrinsáv alkot. Az idő rövidsége miatt az installációk
már akkor elkezdtek a helyükre kerülni, amikor még a vitrinhossz nem volt végleges, így elmondható, hogy
egy elképesztő véghajrában alkották meg a kivitelezők, a Tranzorg Kft. szakemberei ezt a csodás összhatást
és ezzel együtt a látogató számára egy beltéri erdőt. 

Híreink