Elindult műtárgyvédelmi asszisztens képzésünk

2023.01.27

Tavaly év végén elstartolt, sőt már javában zajlik műtárgyvédelmi asszisztens képzésünk, amely nem titkoltan a restaurátorképzés előszobája.

Oktatóink között neves hazai restaurátorművészek sorakoznak, akik közül többen a Képzőművészeti Egyetem restaurátorképzésén is oktatnak, a legnagyobb múzeumokban dolgoznak, vagy hosszú évek kitartó munkájával építették fel saját vállalkozásukat.

Műtárgyvédelmi asszisztens képzés a Salisbury kötelékében

A 400 órás képzés mintegy 10 hónapot ölel fel, és célunk, hogy olyan kiváló, a restaurátoretikát ismerő és betartó szakemberekkel gyarapítsuk a hazai palettát, akik a restaurátorművészek profi segéderői lehetnek. A kiscsoportos képzési forma lehetőséget nyújt az egyéni fejlődésre.

Nem titkolt szándékunk továbbá, hogy tanulóinknak kedvet szerezzünk az egyetemi felvételihez, hogy később esetleg maguk is diplomás restaurátorművészeink táborát gyarapíthassák.

Tanulóink sok egyéb mellett az alábbi területekkel ismerkedhetnek meg: restaurátor elmélet és etika, állati vázrészek, műtárgykörnyezet, fém, fa, bőr, textil, szilikát (kerámia, üveg, porcelán), papír anyagtan és gyakorlati restaurálási ismeretek, régészeti alapismeretek, mozaik, freskó, szekkó, kőzetek és ásványok, tárgyrajz és mintázás.

Híreink