Elindult műtárgyvédelmi asszisztens képzésünk

2023.01.27

Tavaly év végén elstartolt, sőt már javában zajlik műtárgyvédelmi asszisztens képzésünk, amely nem titkoltan a restaurátorképzés előszobája.

Oktatóink között neves hazai restaurátorművészek sorakoznak, akik közül többen a Képzőművészeti Egyetem restaurátorképzésén is oktatnak, a legnagyobb múzeumokban dolgoznak, vagy hosszú évek kitartó munkájával építették fel saját vállalkozásukat.

Műtárgyvédelmi asszisztens képzés a Salisbury kötelékében

A 400 órás képzés mintegy 10 hónapot ölel fel, és célunk, hogy olyan kiváló, a restaurátoretikát ismerő és betartó szakemberekkel gyarapítsuk a hazai palettát, akik a restaurátorművészek profi segéderői lehetnek. A kiscsoportos képzési forma lehetőséget nyújt az egyéni fejlődésre.

[dss_masonry_gallery images=”4526,4528,4529,4525,4523,4527,4530,4522″ caption_in_lightbox=”on” columns=”2″ use_thumbnails=”on” image_size_desktop=”et-pb-post-main-image” image_size_tablet=”et-pb-post-main-image” image_size_phone=”et-pb-post-main-image” _builder_version=”4.17.3″ _module_preset=”default” hover_enabled=”0″ global_colors_info=”{}” sticky_enabled=”0″][/dss_masonry_gallery]

Nem titkolt szándékunk továbbá, hogy tanulóinknak kedvet szerezzünk az egyetemi felvételihez, hogy később esetleg maguk is diplomás restaurátorművészeink táborát gyarapíthassák.

Tanulóink sok egyéb mellett az alábbi területekkel ismerkedhetnek meg: restaurátor elmélet és etika, állati vázrészek, műtárgykörnyezet, fém, fa, bőr, textil, szilikát (kerámia, üveg, porcelán), papír anyagtan és gyakorlati restaurálási ismeretek, régészeti alapismeretek, mozaik, freskó, szekkó, kőzetek és ásványok, tárgyrajz és mintázás.

Híreink

Régészeink tárják fel egy német város rejtélyes múltját

Régészeink tárják fel egy német város rejtélyes múltját

Gronau múltjának új fejezetét ismerhetjük meg magyar régészek jóvoltából. Különleges régészeti lelőhelyet tárnak fel magyar régészek Németországban, ami segíthet egy történelmi puzzle kirakásában. Gronau városának északi határán hamarosan kezdődik egy új fejlesztési...

Besnyő falu virtuális rekonstrukciója

Besnyő falu virtuális rekonstrukciója

A mai Ercsi határában a Duna parton, a föld alatt találhatjuk a középkori Besnyő falu maradványait. A késő középkori település elrendezése, a központi utca, a házhelyek és a jobbágytelkek a légi felvételeken jól kivehetők, mert a török korban összeomlott házhelyek...

A töki templomrom dicső korában

A töki templomrom dicső korában

Középkori hadurak rajtaütései, nyilak és lándzsák zöreje, megvert és megsebesített közemberek panaszai révén keletkezett egykori iratok jóvoltából lehetőségünk adódik bepillantást nyerni abba, hogyan nézhettek ki a tökihez hasonló falusi templomok a középkori Magyar Királyságban.